Sensoryczna opowieść o kuchni

MODUŁ PLUS

Kuchnia japońska znana jest na całym świecie – w każdym dużym mieście znajduje się przynajmniej kilka restauracji sushi. Temat kulinariów jest dla Japończyków niezwykle istotny – z powagą traktują go jako jedną ze sztuk wartą zgłębiania. Przez wiele lat doskonalili ten element kultury, każdy uznany szef kuchni dąży do perfekcji w ramach swojej dziedziny kulinarnej. Pierwsze skojarzenie z kuchnią japońską to bardzo często potrawa sushi, jednak warto wiedzieć, że japońska tradycja kulinarna jest bardzo rozwinięta i dalece wykracza poza popularne: ryż i ryby. Podczas sensorycznej opowieści uczestnicy zdobywają wiedzę o najpopularniejszych daniach japońskich oraz produktach używanych w procesie ich przygotowywania. Za pomocą zmysłów węchu, wzroku oraz smaku poznajemy walory kuchni japońskiej.

Czas trwania: ok. 45 min
Cena: 90 zł / grupa do 25 osób
NEWSLETTER