Opowieść o kuchni japońskiej

MODUŁ PLUS

Kuchnia japońska znana jest na całym świecie – w każdym dużym mieście znajduje się przynajmniej kilka restauracji sushi. Temat kulinariów jest dla Japończyków niezwykle istotny – z powagą traktują go jako jedną ze sztuk wartą zgłębiania. Przez wiele lat doskonalili ten element kultury, każdy uznany szef kuchni dąży do perfekcji w ramach swojej dziedziny kulinarnej. Pierwsze skojarzenie z kuchnią japońską to bardzo często potrawa sushi, jednak warto wiedzieć, że japońska tradycja kulinarna jest bardzo rozwinięta i dalece wykracza poza popularne: ryż i ryby. Podczas prelekcji uczestnicy zdobywają wiedzę o najpopularniejszych daniach japońskich oraz produktach używanych w procesie ich przygotowywania*.

Czas trwania: ok. 45 min
Cena: 70 zł / grupa do 16 osób
* Informujemy, że moduł nie ma charakteru degustacji
NEWSLETTER
!Wypełnij to pole
!Wypełnij to pole