Japonia na talerzu – edycja Miso

Czas ogłosić powrót warsztatów Japonia na talerzu. Po raz kolejny, wspólnie z kucharzami Café Manggha i pracownikami Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, zapraszamy na gotowanie w japońskim stylu.

W czerwcu nauczymy się wszystkiego o miso – japońskiej paście z soi.

Na warsztatach przygotujemy:
  • zupę miso z dodatkami (wege i rybną)
  • warzywa w miso
  • mięso mielone z miso
Nauczymy się również jak zrobić słony karmel z miso, który będzie idealny na deser! Gotowanie, jak zawsze, umili nam czarka pysznej herbaty.

Na warsztatach Japonia na talerzu poznajemy Kraj Kwitnącej Wiśni zarówno od strony praktycznej, jak również teoretycznej.

Każde nasze spotkanie rozpoczyna się wykładem prowadzonym przez Olgę Podsiadło, autorkę cyklu fotografii ilustrujących życie mieszkańców japońskich metropolii i dwukrotną stypendystkę uczelni Tokyo Gakugei Daigaku i Tohoku Daigaku. Przez dwa lata spędzone w Tokio i Sendai, Olga pogłębiała swoją specjalizację w zakresie współczesnych drzeworytów, kaligrafii i języka japońskiego. Obecnie, z wielką radością dla nas, pracuje w Dziale Edukacji Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, a hobbystycznie szlifuje umiejętności kucharskie, nabyte pod opieką japońskich szefów kuchni.

Tym razem Olga opowie nam o paście miso: jak powstała, jak się ją robi i wykorzystuje oraz jakie są jej rodzaje!

Cena warsztatów to 170 zł za osobę, ale jak wiadomo we dwójkę zawsze raźniej, więc dwie osoby płacą 300 zł!

Zgłoszenia przyjmujemy w wiadomości prywatnej do Café Manggha na ich profilu na Facebooku (imię, nazwisko, adres, e-mail). Wpłaty prosimy dokonywać na numer konta: 15 1140 2017 0000 4202 1105 1978. Odbiorca: Modern Catering. Wpłaty przyjmujemy do 28 czerwca (niedziela).

Nie zwlekajcie – ilość miejsc ograniczona!
NEWSLETTER
!Wypełnij to pole
!Wypełnij to pole