Sensoryczna opowieść o kuchni japońskiej

Uwaga! Brak wolnych miejsc na warsztaty

Zapraszamy na prelekcję o kuchni japońskiej. Zajęcia odbędą się w przestrzeni Muzeum Manggha we wtorek 20 sierpnia w godz. 16.00–16.45. Dynamika spotkania dostosowana będzie do młodzieży i osób dorosłych (minimalny wiek uczestnika: 15 lat).

Koszt udziału wynosi 5 zł za osobę, płatności dokonuje się stacjonarnie w dniu prelekcji. Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres mailowy edukacja@manggha.pl, w tytule wiadomości wpisując: „Kuchnia 20 sierpnia”, a w treści podając imię, nazwisko oraz wiek zgłaszanego uczestnika. Z uwagi na limitowaną liczbę miejsc (maksymalnie 30 osób), zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji. Informujemy, że prelekcja nie ma charakteru degustacji (nie angażujemy zmysłu smaku)

Kuchnia japońska znana jest na całym świecie – w każdym dużym mieście znajduje się przynajmniej kilka restauracji sushi. Temat kulinariów jest dla Japończyków niezwykle istotny, z powagą traktują go jako jedną ze sztuk wartą zgłębiania. Przez wiele lat doskonalili ten element kultury, każdy uznany szef kuchni dąży do perfekcji w ramach swojej dziedziny kulinarnej. Pierwsze skojarzenie z kuchnią japońską to bardzo często potrawa sushi, jednak warto wiedzieć, że japońska tradycja kulinarna jest bardzo rozwinięta i dalece wykracza poza popularne: ryż i ryby. Podczas sensorycznej opowieści uczestnicy zdobywają wiedzę o najpopularniejszych daniach japońskich oraz produktach używanych w procesie ich przygotowywania. Za pomocą zmysłów węchu, wzroku oraz dotyku poznajemy walory kuchni japońskiej.

PATRONAT HONOROWY

KONSUL HONOROWY JAPONII
W KRAKOWIE

NEWSLETTER
!Wypełnij to pole
!Wypełnij to pole