Japonia na talerzu. Wykład i warsztaty kulinarne
Przed nami druga edycja warsztatów Japonia na talerzu! Wspólnie z kucharzami Café Manggha i pracownikami Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha zapraszamy na gotowanie w japońskim stylu.
Na drugim spotkaniu nauczymy się robić japońskie pierożki gyoza z różnymi nadzieniami (również wegetariańskimi) oraz miso z dynią hokkaido. Gotowanie umili nam czarka dobrej herbaty.
Na warsztatach Japonia na talerzu poznamy Kraj Kwitnącej Wiśni od strony praktycznej jak również teoretycznej.
Każde spotkanie rozpocznie wykład prowadzony przez Olgę Podsiadło – dwukrotną stypendystkę uczelni Tokyo Gakugei Daigaku i Tohoku Daigaku i autorkę cyklu fotografii ilustrujących życie mieszkańców japońskich metropolii, stworzonego podczas dwuletniego pobytu w Tokio i Sendai. To właśnie tam, przy merytorycznym wsparciu mentorów akademickich, pogłębiała swoją specjalizację w zakresie współczesnych drzeworytów, kaligrafii i języka japońskiego. Obecnie pracuje w Dziale Edukacji Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, a hobbystycznie szlifuje umiejętności kucharskie, nabyte pod opieką japońskich szefów kuchni.
Bazując na wiedzy, a także na własnym doświadczeniu, opowie nam o japońskich zwyczajach i tradycjach. W tej edycji posłuchamy o kuchni japońskiej: typach restauracji, roli miso i soi w kuchni japońskiej oraz zapożyczonych potrawach.
Cena warsztatów to 170 zł za osobę, ale jak wiadomo we dwójkę zawsze raźniej, więc dwie osoby płacą 300 zł!
Zgłoszenia przyjmujemy w wiadomości prywatnej do Café Manggha na Facebooku (imię, nazwisko, adres e-mail). Wpłat prosimy dokonywać na na numer konta: 15 1140 2017 0000 4202 1105 1978. Odbiorca: Modern Catering.
Wpłaty przyjmujemy do 24 listopada (niedziela).
Nie zwlekajcie – ilość miejsc ograniczona!
Na drugim spotkaniu nauczymy się robić japońskie pierożki gyoza z różnymi nadzieniami (również wegetariańskimi) oraz miso z dynią hokkaido. Gotowanie umili nam czarka dobrej herbaty.
Na warsztatach Japonia na talerzu poznamy Kraj Kwitnącej Wiśni od strony praktycznej jak również teoretycznej.
Każde spotkanie rozpocznie wykład prowadzony przez Olgę Podsiadło – dwukrotną stypendystkę uczelni Tokyo Gakugei Daigaku i Tohoku Daigaku i autorkę cyklu fotografii ilustrujących życie mieszkańców japońskich metropolii, stworzonego podczas dwuletniego pobytu w Tokio i Sendai. To właśnie tam, przy merytorycznym wsparciu mentorów akademickich, pogłębiała swoją specjalizację w zakresie współczesnych drzeworytów, kaligrafii i języka japońskiego. Obecnie pracuje w Dziale Edukacji Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, a hobbystycznie szlifuje umiejętności kucharskie, nabyte pod opieką japońskich szefów kuchni.
Bazując na wiedzy, a także na własnym doświadczeniu, opowie nam o japońskich zwyczajach i tradycjach. W tej edycji posłuchamy o kuchni japońskiej: typach restauracji, roli miso i soi w kuchni japońskiej oraz zapożyczonych potrawach.
Cena warsztatów to 170 zł za osobę, ale jak wiadomo we dwójkę zawsze raźniej, więc dwie osoby płacą 300 zł!
Zgłoszenia przyjmujemy w wiadomości prywatnej do Café Manggha na Facebooku (imię, nazwisko, adres e-mail). Wpłat prosimy dokonywać na na numer konta: 15 1140 2017 0000 4202 1105 1978. Odbiorca: Modern Catering.
Wpłaty przyjmujemy do 24 listopada (niedziela).
Nie zwlekajcie – ilość miejsc ograniczona!